Tally Questions MCQs


tally Questions

Total Questions : 256

Page 1 of 13 pages
Question 1. Which account is the odd one
  1.    Furniture
  2.    Land and buildings
  3.    Stock of raw materials
  4.    Plant and machinery
Answer: Option C
Question 2. Which of the following is the example of external users of accounting information
  1.    Government
  2.    Owners
  3.    Management
  4.    Employee
Answer: Option A
Question 3. A ______ is sent to a customer when he returns the goods
  1.    Debit note
  2.    Credit note
  3.    Proforma invoice
  4.    Bill
Answer: Option B
Question 4. A ______ is sent to the seller when he is taken back the sold goods
  1.    Debit note
  2.    Credit note
  3.    Proforma invoice
  4.    Bill
Answer: Option A
Question 5. Which of the following is not a transaction
  1.    Goods are purchased on cash basis for Rs 1000
  2.    Salaries paid for the month of May 20XX
  3.    Land is purchased for Rs 10 lakhs
  4.    An employee is dismissed from the job
Answer: Option D
Question 6. Bank account is ________
  1.    Personal account
  2.    Real account
  3.    Nominal account
  4.    Intangible real account
Answer: Option A
Question 7. Income earned but not received is known as ________
  1.    Advance income
  2.    Proposed income
  3.    Earned income
  4.    Accrued income
Answer: Option D
Question 8. _____ refers the amount invested by the owner into business
  1.    Loan
  2.    Advance
  3.    Capital
  4.    Prepaid expenses
Answer: Option C
Question 9. _______ is the major source of revenue of any business
  1.    Investment
  2.    Advances
  3.    Loan
  4.    Sales
Answer: Option D
Question 10. Assets acquired for long term use in the business are called ________
  1.    Fixed assets
  2.    Current assets
  3.    Fictitious assets
  4.    Liquid asset
Answer: Option A
Question 11. A person who owes money to the business is a ________
  1.    Debtor
  2.    Creditor
  3.    Investor
  4.    Supplier
Answer: Option A
Question 12. Accrued income comes under
  1.    Current liability
  2.    Capital
  3.    Current asset
  4.    Fixed asset
Answer: Option C
Question 13. The term current assets does not include ________
  1.    Debtors
  2.    Bills Receivable
  3.    Stock
  4.    Goodwill
Answer: Option D
Question 14. Accounting principles are divided into two types. These are
  1.    Accounting concepts
  2.    Accounting conventions
  3.    Accounting standard
  4.    Both A and B
Answer: Option D
Question 15. Taxes paid come under which group
  1.    Capital
  2.    Loans and liabilities
  3.    Direct expenses
  4.    Duties and taxes
Answer: Option D
Question 16. There are ________ predefined ledgers
  1.    One
  2.    Three
  3.    Two
  4.    Four
Answer: Option C
Question 17. In tally screen right extreme displays ________
  1.    Selected companies
  2.    Current date
  3.    Gate way of tally
  4.    Button bar
Answer: Option D
Question 18. Closing stock come under ________
  1.    Current asset
  2.    Fixed asset
  3.    Stock in hand
  4.    Direct income
Answer: Option C
Question 19. E-mail can be used to
  1.    Send mail directly from tally screen
  2.    To send e-mail
  3.    Download information
  4.    Access help
Answer: Option A
Question 20. Capital of the company is included under
  1.    Capital account
  2.    Fixed liabilities
  3.    Loans and advances
  4.    Current liabilities
Answer: Option A