Power Point Questions MCQs


power point Questions

Total Questions : 367

Page 1 of 19 pages
Question 1. In notes master view, how do you modify the font size of text for all hte4 notes of a presentation?
  1.    Modify the slide design
  2.    Modify the notes master layout
  3.    Modify the text within the body placeholder
  4.    All of the above
Answer: Option C
Question 2. Want your logo in the same position on every slide, automatically? Insert it on the
  1.    Handout master
  2.    Notes master
  3.    Slide master
  4.    All of the above
Answer: Option C
Question 3. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation?
  1.    Slide sorter view
  2.    Notes pages view
  3.    Slide view
  4.    Outline view
Answer: Option A
Question 4. Objects on the slide that hold text are called
  1.    Placeholders
  2.    Object holders
  3.    Auto layouts
  4.    Text holders
Answer: Option A
Question 5. Which of the following provides a means of printing out feature notes with a miniature slide on a printed page?
  1.    Slide with animation
  2.    Outline view
  3.    Notes page
  4.    Audience handout
Answer: Option D
Question 6. Which command brings you to the first slide in your presentation?
  1.    Next slide button
  2.    Page up
  3.    Ctrl + Home
  4.    Ctrl + End
Answer: Option C
Question 7. In normal view, how can you quickly change to handout master view?
  1.    Click the outline tab and select handout master view
  2.    Press the shift key and click the handout master view button
  3.    On the view menu, click slide sorter, and click handouts
  4.    All of above
Answer: Option B
Question 8. How can you quickly reinstate a deleted footer placeholder in master view?
  1.    Create a new slide master
  2.    Re-apply the footer placeholder
  3.    Re-apply the slide layout
  4.    All of the above
Answer: Option B
Question 9. Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation?
  1.    Slide show menu
  2.    Rehearse timings button
  3.    Slide transition button
  4.    All of the above
Answer: Option B
Question 10. To select all of the boxes of an organization chart
  1.    Clicking and edit and select all
  2.    Right click the chart background and then click select all
  3.    Press and hold the SHIFT key and click each box
  4.    All of above
Answer: Option D
Question 11. You can show the shortcut menu during the slide show by
  1.    Clicking the shortcut button on the formatting toolbar
  2.    Right clicking the current slide
  3.    Clicking an icon on the current slide
  4.    A and B
Answer: Option B
Question 12. Auto clipart is a feature that
  1.    Automatically places clipart in your presentation
  2.    Scans your presentation for incorrect spelling in your words on each slide
  3.    Scans your presentation for incorrect spelling in Word Arts objects
  4.    All of above
Answer: Option D
Question 13. To edit the text within the boxes of an organization chart, you
  1.    select the box and text, then make changes
  2.    select the box, then make the changes
  3.    highlight the text, them make the changes
  4.    A and B both
Answer: Option A
Question 14. Which of the following allow you to select more than one slide in a presentation?
  1.    Alt + Click each slide
  2.    Shift + drag each slide
  3.    Shift + Click each slide
  4.    Ctrl + Click each slide
Answer: Option D
Question 15. The view that displays the slides on a presentation as miniature representations of the slides is called
  1.    slide show
  2.    slide sorter view
  3.    notes page view
  4.    outline view
Answer: Option B
Question 16. The PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is
  1.    Slide show
  2.    Slide sorter view
  3.    Notes page view
  4.    Outline view
Answer: Option D
Question 17. In Microsoft PowerPoint the entry effect as one slide replaces another in a show is called a (an)
  1.    animation
  2.    slide transition
  3.    custom animation
  4.    preset animation
Answer: Option B
Question 18. Which of the following presentation elements can you modify using the slide master?
  1.    Slide comments
  2.    Slide transitions
  3.    Speaker note font and color
  4.    All of above
Answer: Option B
Question 19. Which of the following provides a printed copy of your presentation?
  1.    Outline
  2.    Speaker notes
  3.    Audience handouts
  4.    All of the above
Answer: Option C
Question 20. Slide show options available to the presenter include all of the following except
  1.    Transitions command
  2.    Speaker notes command
  3.    Meeting reminder command
  4.    Navigation commands
Answer: Option A