Ms Word Questions MCQs


ms word Questions

Total Questions : 198

Page 1 of 10 pages
Question 1. The ability to combine name and addresses with a standard document is called ________
  1.    Document formatting
  2.    Database management
  3.    Mail merge
  4.    Form letters
Answer: Option C
Question 2. A word processor would most likely be used to do
  1.    Keep an account of money spent
  2.    Do a computer search in media center
  3.    Maintain an inventory
  4.    Type a biography
Answer: Option D
Question 3. Which enables us to send the same letter to different persons?
  1.    Macros
  2.    Template
  3.    Mail merge
  4.    None of above
Answer: Option C
Question 4. Which can be used for quick access to commonly used commands and tools?
  1.    Status bar
  2.    Tool bar
  3.    Menu bar
  4.    Title bar
Answer: Option B
Question 5. What is gutter margin?
  1.    Margin that is added to the left margin when printing
  2.    Margin that is added to right margin when printing
  3.    Margin that is added to the binding side of page when printing
  4.    Margin that is added to the outside of the page when printing
Answer: Option C
Question 6. Which of the following is not essential component to perform a mail merge operation?
  1.    Main document
  2.    Data source
  3.    Merge fields
  4.    Word fields
Answer: Option D
Question 7. When the Language bar is ________, it means that you do not see it on the screen but it will be displayed the next time you start your computer.
  1.    Restored
  2.    Hidden
  3.    Minimized
  4.    Closed
Answer: Option B
Question 8. AutoCorrect was originally designed to replace _________ words as you type.
  1.    Short, repetitive
  2.    Grammatically incorrect
  3.    Misspelled
  4.    None of the above
Answer: Option C
Question 9. Home Key uses for
  1.    Moves the cursor beginning of the document
  2.    Moves the cursor beginning of the paragraph
  3.    Moves the cursor beginning of the screen
  4.    Moves the cursor beginning of the line
Answer: Option D
Question 10. "Ctrl + Right Arrow" is used to
  1.    Moves the cursor one word right
  2.    Moves the cursor end of the line
  3.    Moves the cursor end of the document
  4.    Moves the cursor one Paragraph down
Answer: Option A
Question 11. End Key is used to
  1.    Moves the cursor end of the line
  2.    Moves the cursor end of the document
  3.    Moves the cursor end of the paragraph
  4.    Moves the cursor end of the screen
Answer: Option A
Question 12. "Ctrl + PageDown" is used to
  1.    Moves the cursor one Paragraph Down
  2.    Moves the cursor one Page Down
  3.    Moves the cursor one Line Down
  4.    Moves the cursor one Screen Down
Answer: Option B
Question 13. Page Up Key uses for
  1.    Moves the cursor one line up
  2.    Moves the cursor one screen up
  3.    Moves the cursor one page up
  4.    Moves the cursor one paragraph up
Answer: Option B
Question 14. "Ctrl + Down Arrow" is used to
  1.    Moves the cursor one paragraph down
  2.    Moves the cursor one line down
  3.    Moves the cursor one page down
  4.    Moves the cursor one screen down
Answer: Option A
Question 15. "Ctrl + Left Arrow" is used to
  1.    Moves the cursor beginning of the Line
  2.    Moves the cursor one word left
  3.    Moves the cursor one paragraph up
  4.    Moves the cursor one paragraph down
Answer: Option B
Question 16. Page Down Key is used to
  1.    Moves the cursor one line down
  2.    Moves the cursor one page down
  3.    Moves the cursor one screen down
  4.    Moves the cursor one paragraph down
Answer: Option C
Question 17. "Ctrl + PageUp" is used to
  1.    Moves the cursor one Page Up
  2.    Moves the cursor one Paragraph Up
  3.    Moves the cursor one Screen Up
  4.    Moves the cursor one Line Up
Answer: Option A
Question 18. "Ctrl + Up Arrow" is used to
  1.    Moves the cursor one page up
  2.    Moves the cursor one line up
  3.    Moves the cursor one screen up
  4.    Moves the cursor one paragraph up
Answer: Option D
Question 19. "Ctrl + Home" is used to
  1.    Moves the cursor to the beginning of Document
  2.    Moves the cursor to the beginning of Line
  3.    Moves the cursor to the beginning of Paragraph
  4.    All of the above
Answer: Option A
Question 20. "Ctrl + End" is used to
  1.    Moves the cursor to the end of Line
  2.    Moves the cursor to the end of Document
  3.    Moves the cursor to the end of Paragraph
  4.    None of the Above
Answer: Option B